duminică, 10 octombrie 2010

Cine l-a ucis pe Rasputin?

Realizatorii documentarului au redeschis ancheta asupra morţii sale şi au descoperit dovezi convingătoare care demonstrează că Rasputin a fost asasinat în Sankt Petersburg în 1916, într-un complot pus la cale de membri renegaţi ai Serviciului Secret Britanic, cu un foc de armă tras de la mică distanţă de către agentul secret Oswald Rayner. Acest film documentar se bazează pe dovezile noi şi extraordinare descoperite de istoricul serviciilor secrete, Andrew Cook.
În plus, a participat la redeschiderea cazului şi Richard Cullen, fost comandant al Poliţiei Metropolitane şi profesor de investigaţii la Academia de Poliţie. După ce a reexaminat rapoartele originale ale autopsiei, Richard Cullen a descoperit că explicaţia iniţială a morţii lui Rasputin cedează în faţa expertizei ştiinţifice.
Anchetatorul a examinat cu o atenţie deosebită fotografiile de la autopsie, în care apare o gaură de glonţ în mijlocul frunţii lui Rasputin, semn că a fost asasinat în mod profesionist. Versiunea acceptată a asasinării lui Rasputin este că acesta a fost otrăvit, apoi împuşcat şi, în cele din urmă, înecat în râul Nevka de către cinci aristocraţi scăpătaţi, conduşi de prinţul Felix Yusupov.
SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu