duminică, 10 octombrie 2010

Misterul Nilului

La 28 aprilie 2004, doi exploratori – liderul expediției, Pasquale Scaturro și partenerul său, Gordon Brown – au devenit primii oameni din istorie care au străbătut toată distanța de 5.200 de kilometri a celui mai mare râu din lume într-un singur traseu, de la izvoarele sale din înălțimile muntoase ale Etiopiei, la gura de vărsare în Marea Mediterană. Timp de 144 zile, exploratorii și echipajul lor au avut de-a face cu obstacole aproape insurmontabile, pe măsură ce își croiau drum pe Nil în două bărci și un caiac, traversând trei țări, într-una dintre cele mai îndepărtate regiuni ale lumii.
Cel mai fericit moment din viață, cred, este incursiunea pe tărâmuri necunoscute. Sângele îți circulă prin vene cu viteza copilăriei – Sir Richard Burton, explorator al Africii și Nilului, 1856.
Nilul este cel mai fascinant râu din lume, nu se poate compara cu niciun alt fluviu. Și niciun alt râu din lume nu este atât de strâns legat de o anume cultură sau societate precum Nilul. Fără Nil, nu ar fi fost nici Egiptul, nici faraonii, nici piramidele. De mii de ani, omul a fost atras de Nil, cunoscut ca “Muntele Everest al râurilor”.
SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu